Cand e cald, cand e frig

A mai trecut o iarna sau cel putin asa sper.

Sper ca nu mai vine frigul inapoi pentru ca l-am simtit 24 din 24 de ore si deja imi este foarte antipatic. Probabil ca va intrebati de ce. Dati-mi voie sa va povestesc cum sta treaba intre mine si frig.

Eu nu sunt genul de persoana friguroasa dar am si eu momentele mele in care simt ca inghet si imi clantane dintii in gura de nu ma pot opri. Sunt mai rau ca un schelet la cutremur.

Iarna aceasta am simtit frigul cu mine in pat. Nu pentru ca sunt zgarcita cu caldura doar ca geamurile mele incep sa cedeze si nici bloc izolat termic nu am. Stiti voi cum sta treaba cu promisiunile administratiei locale…

Pentru ca nu imi mai doresc o astfel de relatie  cu frigul in propria casa- serios, incepuse sa se impinga vantul in geamuri numa sa ma simta aproape- m-am decis sa iau masuri. Am inceput sa cer sfaturi de la apropiati si am primit tot felu de variante de la pus perne in geam ca pe vremea bunicii pana la izolarea apartamentului si schimbarea geamurilor.

Prima varianta cu pernele in geam nu imi surade decat daca imi fac un pervaz lat si il amenajez ca pe un spatiu de lectura. Stiti voi spatiile alea frumoase care te fac sa uiti de tine in timp ce citesti din cartea preferata.

pret-certificat-energetic

Asa ca m-am decis sa ma interesez despre ce presupune izolarea termica a locuintei si ce ar trebui sa fac pentru a porni acest proces. In procesul meu de cercetare am descoperit ce inseamna un certificat energetic si la ce foloseste. Am aflat ca inainte de a ma apuca de izolarea termica a locuintei ar fi bine sa fac un audit energetic pentru a afla care sunt punctele slabe ale locuintei din punct de vedere termic si un cost estimativ al lucrarilor de izolare.

Cum s-ar zice, gata cu risipa de energie! M-am pus sa caut o firma ca sa efectueze acest certificat energetic la costuri acceptabile si am descoperit echipa de la certificat-rapid.ro care au rezolvat rapid problema mea si acum pot incepe santierul in casa.

Cel mai mult ma bucura ca voi avea un confort sporit in casa la finalul lucrarilor si nu va mai trebui sa ma razboiesc cu frigul in fiecare iarna ca sa nu mai vorbesc de caldura torida din timpul verii. Va spuneam mai devreme ca nu sunt o persoana friguroasa dar nici una iubitoare de canicula. Pentru mine temperatura ideala se rezuma undeva la 20-25 de grade pe timp de vara deci va puteti imagina ce calvar este pentru mine sa am in casa 30 de grade pe timp de vara.

De anul acesta sunt stapana pe confortul termic al casei mele si asa de bine se simte.

*Disclaimer! Acest articol participa la concursul Super Blog 2018

Leave a comment