Datorie sau actiune?

Un subiect dezbatut si neepuizat, as zice eu. De ce inca neepuizat? Pentru ca nu sunt sigura ca populatia din Romania a inteles prea bine ce inseamna mersul la vot si luarea unei decizii care va afecta intreaga tara pentru urmatorii 5 ani.

Eu nu as zice 5 ani, as zice ca sunt mai multi pentru ca o data cu terminarea unui mandat politic nu se termina si problemele create in timpul lui. Consider ca oamenii au nevoie sa fie educati, mai ales tinerii (viitorul tarii, cum mai sunt numiti) care sunt usor de influentati dar in acelasi timp prost informati.

Intr-un prezent unde informatiile sunt prezente peste tot, internet, televizor, radio, etc este chiar greu de crezut ca mai exista oameni prost informati, desi nu sunt sigura ca este formularea corecta. Mai corect formulat ar fi: oameni care detin prea multe informatii si o capacitate de analiza slab dezvoltate sau aproape inexistenta.

Mersul la vot ar trebui sa insemne deciderea propriului viitor. O consider o actiune obligatorie daca vrei ca vocea ta sa conteze iar urmatoarea perioada din viata ta si a cetateniilor tarii in care traiesti sa fie o decizie luata de tine si nu sa iti fie impusa de altii.

Fiecare vot conteaza cand e vorba de un colectiv, dar acel vot, al tau, trebuie sa conteze pentru tine, trebuie sa il consider ca un lucru pe care il faci pentru tine si pentru viitorul tau. Considera mersul la vot o actiune egoista daca vrei…

Campaniile pentru incurajarea mersului la vot nu sunt suficiente daca tu, ca om nu intelegi cat de important e mersul la vot.

Acum mai bine de 20 de ani istoria tarii s-a schimbat si s-a sperat la un viitor mai bun, la libertate. Hai sa luam parte la o schimbare in 2 noiembrie cand decidem din nou viitorul acestei tari!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s