Responsabilitatea in trafic

Responsabilitatea in trafic, un lucru care nu prea se gaseste pe drumurile din Romania. De ce?

In fiecare vineri conduc 120 de km pana acasa si cum autostrada nu exista in drumul meu, trebuie sa trec prin tot felul de sate si orase. De fiecare data aceasi poveste, biciclisti care nu au niciun fel de semnalizare desi este noapte afara (ba mai mult se mai imbraca si cu haine negre), pietoni pe carosabil (aceasi poveste, fara semnalizare si imbracati in negru), copii care vin de la scoala (probabil fac naveta de la sat la oras) fara niciun fel de semnalizare.

Intrebarea mea este: Cum va asteptati oameni buni ca un sofer sa va vada in timp util pe intuneric daca voi nu va ganditi ca aveti nevoie de un mod prin care sa va semnalizati prezenta? Cum vrei ca acel sofer sa stie ca dupa curba te afli tu, cetatean roman imbracat in negru, cu sau fara bicicleta, pe mijlocul carosabilului ?

As vrea sa vad in scoli o materie sau macar cateva ore dedicate regululilor de circulatie si un program prin care sa inveti copilul sa se fereasca si sa isi semnalizeze prezenta in trafic.

Asta ca sa nu mai zic ca ar fi nevoie de trotuare ca astea sunt prea scumpe si `inutile` dupa cum se vede….

Advertisements

2 thoughts on “Responsabilitatea in trafic

 1. Să știi că eu am făcut la educație civică, în clasa a șaptea, un soi de educție rutieră, printre care metodologia de traversare a străzii, importanța elementelor reflectorizante, teorie de prim ajutor, de ce să nu facem autostopul și altele. Responsabilitatea în trafic pentru pietoni, căruțași, bicicliști înseamnă protejarea lor de către conducătorii de vehicule indiferent de felul în care, de cele mai multe ori ilegial, pun în dificultatea buna desfășurare a circulației pe drumurile publice.

  Liked by 1 person

  1. Educatia civica este o materie importanta dar din pacate nu si apreciata. Este pusa intr-o categorie de materii de `umplutura` mai ales de cei care nu au facut acesta materie.
   Facultatea pe care am absolvit-o imi da dreptul sa predau acesta materie in scoli dar din pacate alti profesori, precum cei de istorie sau romania s.a ajung sa predea aceasta materie si nu reusesc sa transmita adevarata valoare si importanta a educatiei civice.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s