Ebola sau noua apocalipsa?

Ebola este un fenomen care se afla in centru atentiei de ceva vreme si este de inteles de ce. Ieri am dat peste un articol care lega Ebola de biblie si punea dramatica intrebare: `sa fie ebola noua apocalipsa?` care sincer mie mi se pare exagerata si tampita, daca imi permiteti.

Nu sunt genul de persoana care sa ia de bun tot ce scrie in Biblie…un preot-profesor mi-a zis candva nu tot ce este in Biblie….acum depinde de fiecare ce si cum crede.

Ce ma enerveaza pe mine, pana la limita maxima de cele mai multe ori, este aceasta exagerare si aducere in prim-plan a Bibliei la orice chestie. NASA spune ca un asteroid este foarte aproape de Pamant, gata clar vine sfarsitul lumii. O eclipsa de soare o sa fie in data x gata vin sfarsitul lumii pentru ca scrie in Biblie nu stiu ce chestie care tradusa(dupa imaginatia si limbajul unora) prevesteste sfarsitul lumii.

Banuiesc ca nu ati uitat faimosul an 2012 cand multi(idioti ca altfel nu ii pot numi) si-au dat casa, banii, masinile pentru ca vine sfarsitul lumii si asa se vor mantui.

Intrebarea mea este chiar nu pot oamenii deveni mai destepti in procesul asta de evolutie? Chiar scade nivelul de inteligenta?

Cazul cu Ebola este o problema pentru ca se complica, oarecum din cauza situatiei din Africa (razboi, conflicte intre tari, lipsa unui tratament etc) dar toate acestea puteau fi evitate daca Africa nu ar fi fost tratata ca zona invizibila pentru `marile puteri ale lumii` care dupa ce si-au luat tot ce au vrut de acolo (petrol, aur, diamante etc) i-au lasat sa se descurce. Au lasat niste oameni fara educatie (pe niste oameni educati nu poti sa ii furi si sa ii manipulezi chiar asa usor desi mai sunt exceptii ) sa se conduca singuri si sa se descurce.

Acum se mira ca nivelul de coruptie este urias, saracia este maxima iar oamenii se imbolnavesc pentru ca au mancat carne de cimpanzeu(nu stiu exact care tip de cimpanzeu) si au luat Ebola care se raspandeste.

Cum te poti mira cand ar trebui sa te mustre constiinta pentru ca toate astea se intampla din cauza voastra, a celor care acum veniti si vreti sa pareti milostivi si darnici si sustineti ca din bunatate si dorinta de salvare alocati fonduri pentru a salva Africa de Ebola?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s