RCA pentru tineri

Am `norocul` de a face parte din categoria soferilor tineri. De ce ghilimele? Pentru ca in Romania sa fi sofer tanar, adica sa ai pana in 30 de ani inseamna ca esti un dezastru si un pericol public si pentru asta trebuie sa platesti.

Dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara s-a laudat ca sa lua masuri pentru a usura viata tinerilor soferi care platesc sume catastrofale pentru RCA le-a permis asiguratorilor sa mareasca polita RCA a singura data pe an ( nu de doua ori cum se intampla pana acum) cu cel mult 20%. Da, ati ghicit fix 20% au pus toti la polita de asigurare.

Un scandal a luat amploare pentru ca preturile tot mari sunt si tot la categoria nesimite se incadreaza.

Unii asiguratori s-au laudat ca vor reduce pretul politei RCA pentru tineri astfel incat diferenta dintre un sofer cu vechime si cu o varsta de minim 30 ani sa nu fie mai mare de 2.2 ori….lucru care nu s-a intamplat, evident.

Cam asa arata oferta RCA pentru o persoana de 23 de ani cu permis de 4 ani, fara nici un accident, cu o masina de 1.4 din 2002….

print1

Acum sa imi spuneti voi daca vi se pare normal avand in vedere ca salarul minim pe economie este 975 lei si nu toti tineri din Romania au salarii de mii de euro.

Calculul l-am facut aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s