Cum (nu) merg lucrurile….

Vrem schimbare dar nu intelegem de unde trebuie inceput….

Multe lucruri nu sunt pe placut cetateniilor acestei tari si de multe ori auzim pareri care se refera la idea de schimbare…`lucrurile trebuie sa se schimbe` dar nimeni nu are idee care este acel lucru central care va genera o reactie in lant.

Intreaba un om ce nu merge bine in invatamant si iti va spune, apoi intreaba-l care ii solutia ca lucrurile sa mearga bine si s-ar putea sa ai surpriza ca nu stie sa iti dea o solutie sau, mai rau, sa nu constientizeze ca lucrurile nu se pot schimba peste noapte.

In Romania lucrurile se schimba peste noapte prin tot felul de legi si hotarari date/luate fara ca cineva sa se gandeasca ca nu este un mod de a rezolva problema.

Ca sa fie mai clar o sa dau un exemplu: intrarea la facultate pe baza de dosar in baza mediei de la BAC si a notelor din liceu nu este o idee buna si cred ca oricine isi poate imagina motivul…o solutie ar fi reintroducerea examenului de admitere la facultate, asta se presupune ca ar rezolva problema…ei bine, daca imi permiteti, nu sunt de acord cu solutia asta pentru ca exista o alta problema, si anume: sistemul de invatamant actual nu este bazat pe examene scrise de aici rezultand o lipsa de exercitiu si crearea unei situatii de panica/blocaz la elevi + o lipsa totala de gandire logica (necesara la descifrarea intrebarilor si realizarea conexiunilor necesare (teorie+intrebare= raspuns corect).

Daca generatiile trecute reuseau sa treaca de examenul de admitere la facultate iar statisticile aratau mai bine sau mai putin bine (depinde de generatie) se datora faptului ca la orele de clasa exercitiile nu sunau ca pentru copii batuti in cap iar modul de examinare si notare nu se facea in functie de generozitatea parintelui sau gradul de popularitate al acestuia.

Dati-mi voie sa spun ca la ora actuala elevii sunt precum robotii…am tema= se rezolva pe google nu ii stres…carti?biblioteca? lucruri de mult apuse…

Si de aici trageti singuri concluziile de ce lucrurile nu merg cum ar trebui….

Dragii mei, lucrurile nu se schimba peste noapte si nici daca stai degeaba. O tara o schimbi prin educatie si e un proces tare lung…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s