Comoditatea…

De fiecare data cand deschid pagina de facebook vad tot felul de articole despre accidentul de la Cenad de zilele trecute.

Pentru cei care nu stiti de el va fac un mic rezumat. O fata in varsta de 16 ani a fost lovita de masina, soferul a fugit de la locul accidentului lasand victima intr-o balta de sange. In urma leziunilor suferite, fata a intrat in moarte cerebrala luni seara iar in noaptea de luni spre marti i-au fost prelevate organe pentru a salva alte vieti.

Problema care ma deranjeaza pe mine este ce se intampla cu tanarul sofer care a provocat accidentul. De ce? Pai treaba sta in felul urmator: dupa ce a fugit de la locul accidentului, politia a reusit sa il identifice si i-a facut dosar penal pentru vatamare corporala si parasirea locului accidentului fara instintarea si permisiunea politiei + 30 de zile arest la domiciliu. Pana aici, sa zicem ca nimic neobisnuit..

Datele problemei se schimba pentru ca fata a murit iar incadrarea devine ucidere din culpa dar justitia noastra este comoda si are tot timpu la dispozitie sa ia masuri, adica de ce sa ne grabim avand in vedere ca 30 de zile oricum are arest la domiciliu. Nu conteaza ca fata a murit si ca parintii si prietenii sufera si ar dori sa il vada pe vinovat platind pentru fapta sa…

Vrem schimbare in Romania, schimbarea nu se face daca suntem comozi…Poate domnii judecatori asteapta sa vada daca fata intradevar a murit, poate invie cine stie sau asteapta ceva in buzunar de la sofer poate poate il scoate nevinovat sau scapa cu o pedeapsa cu suspendare. Nu m-ar mira….

Advertisements

4 thoughts on “Comoditatea…

  1. Și prelevările astea de organe mie îmi sunt suspecte. Desigur, pe medici nu-i poate controla nimeni. Dar nu se știe niciodată dacă persoana ușurată de organe a fost realmente în moarte cerebrală. Organele sunt o afacere. Și de când există cardurile de sănătate, poate deveni chiar o afacere de STAT.

    Like

    1. Eu sper ca acele organe au salvat vieti fara sa fie o afacere in spatele lor..sa zicem ca optimismul din mine e inca prea mare pentru realitatea cruda din tara

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s