Regulile jocului

Am avut o discutie recenta despre modul in care suntem crescuti, adica despre acele reguli care spun ca daca esti fata trebuie sa te comporti intr-un anumit fel iar daca esti baiat trebuie sa fi intr-un anumit fel.

Ca sa ma inteleaga tot omu, vorbesc despre acele reguli pe care, intr-un mod inconstient, ni le insusim. Fetele sunt invatate de mici ca trebuie sa se joace cu papusile si ca atunci cand cresc mari o sa fie sotii si mame deci trebuie sa faca curatenie, mancare, sa aiba grija de sot si de copii. Daca esti fata trebuie neaparat sa iti placa florile si sa induri multe lucruri din partea societatii. Inainte de a da cu pietre in mine pentru cele afirmate stati un pic si meditati asupra faptelor.

Oricat de mult am vrea sa cream o societate si o lume egala pentru ambele sexe tot va fi cineva care va spune `pe vremea mea lucrurile nu stateau asa. femeia facea mancare si nu avea pretentii iar barbatii cu ale lor treburi`…cred ca va este cunoscuta expresia…

Ei bine, o societate si o lume in care ambele sexe sa fie pe un picior egal nu prea se construieste cu replici de genul celor mai sus mentionate. De ce? Pentru ca oricat am vrea, noi femeile, sa primim ajutor in casa din partea partenerului pentru ca si noi lucram 8 ore pe zi (minim) o sa auzim critici de genu: `da ce ii asa greu sa faca mancare si curatenie? eu am crescut x copii fara ajutor si m-am descurcat`..de obicei din partea soacrei sau a unei babe care se plictiseste rau.

Genul asta de mentalitate este greu de scos din uz, daca imi permiteti expresia. De ce? Pentru ca putini sunt barbatii care inteleg ca intr-o casa sarcinile se impart la doi si ca nu esti mai putin barbat daca speli o farfurie sau mai dai cu aspiratoru prin casa. Putini sunt cei care inteleg ca pentru a avea o partenera care sa iti faca poftele, indiferent de natura lor, trebuie sa mai dai mana de ajutor si sa nu stai ca trantoru in fotoliu la tv sau in fata calculatorului.

Regulile jocului se schimba doar in momentul in care puiu de gaina a.k.a barbatul isi ia zboru din cuibar a.k.a aripa protectoare a mamei superprotectoare si observa ce trebuie facut pentru a mentine o casa in viata de zi cu zi.

Voi ce credeti? Cum sunt crescuti copii din ziua de azi, in spiritul egalitatii sau dupa cele enuntate mai sus?

Mai pastram sau nu regulile sociale care deosebesc fetele de baieti pentru a avea o societate `asa cum trebuie sa fie`?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s