Cand altii decid pentru tine

 

De ceva vreme intalnesc din ce in ce mai des un fenomen pe care eu il numesc “decid eu si pentru tine”.

Zilele trecute eram in drum spre job, mai exact in autobuzul care duce angajatii la firma, cand observ acest fenomen la un nivel teribil de idiot.

Ar trebui sa fiu mai explicita deci poveste s-a desfasurat in felul urmator….

La trecerea de cale ferata semaforul era rosu pentru masini, semn ca urmeaza sa treaca un tren (sau ca a trecut). Coloana de masini de ambele parti imi da de inteles ca trenul inca nu a trecut si ca mai avem de astepta.

Banuiesc ca la fel au gandit si soferii celorlalte masini cu exceptia unui sofer grabit pana la cer si inapoi care a ignorat semnalul rosu si a trecut linia de cale ferata (mentionez ca nu exista o bariera). Prostie, prostie, dar ma rog este problema omului care oricum era singur in masina.

Ceea ce pe mine m-a surprins a fost decizia unui sofer din coloana care se decida sa ii urmeze exemplu, desi avea masina plina de oameni, si calca tare aceleratia dar pentru scurt timp pentru ca se trezeste cu trenu langa el.

Povestea asta se termina cu bine, fara raniti de data asta. Si totusi am ramas cu o intrebare, de ce isi permit unii sa decida in locul altora? De ce considera ca au dreptul sa faca alegeri riscante pentru viata lui si a oamenilor din jurul sau?

Inteleg ca atunci cand esti sofer trebuie sa gasesti solutii pentru anumite situatii dar nu sunt de parere ca se merita sa pui in pericol viata cuiva pentru cateva secunde in plus pe care le petreci la semafor.

Photo: cartoonstock.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s