Orice numa nu la stat

Sa va fereasca Doamne Doamne sa aveti nevoie de ceva hartii de la institutiile statului ca sunteti oameni morti….

Faptul ca birocratia ce omoara stim cu totii si nu cred ca mai este vreun secret dar plimbatul intre institutii este o adevarata aventura.

Pornesti de dimineata cu gandul ca fugi repede sa iei o hartiuta eventual intarzii o ora cel mult la job dar ajungi sa iti petreci jumate de zi plimbandu-te de la o usa la alta.

Eu sunt fericita posesoare a unei astfel de aventuri si nu datorita vreunui spirit de aventurier caruia ii lipsesc cativa pitici din colectie. Am avut marele talent de a-mi pierde actele de la masina – va anticipez intrebarea (pe care am primit-o toata ziua) si da le-am pierdut pe toate, absolut toate.

Asa ca ma pornesc de dimineata si bat la prima usa – dupa logica mea- pe care scrie Politia Rutiera in cautarea de informatii si indrumari. Domnul simpatic de la ghiseu ma trimite la, citez, “Politia Comunitara”. Am zis ok, suna ciudat dar nah o sti omu ceva ce eu nu stiu…

Ma pornesc spre Politia Comunitara care defapt era Politia locala Sectia de inmatriculari auto dar astea sunt detalii pe care le-am aflat pe parcurs.

Ajung la primul ghiseu si mi se dau primele informatii – incomplete logic.

Ma trimite la RAR dupa un formular…In gandul meu am zis, Ok aduc ce trebuie de la RAR, platesc taxa de eliberare si am scapat.

Naiva, stiu!!!

Ajung la RAR unde dau peste un domn dragut caruia ii povestesc ce am patit si imi da un formular gol de dus la biroul de inmatriculari. GOL, oameni buni! Nu imi venea sa cred.

Ma pun sa imi sciru datele personale pe formular si ajung inapoi de unde am plecat. Bucuroasa ca nu era coada ii intind formularul la tanti de la ghiseu care cu o mirare pe fata constata ca eu nu am platit “taxa de furnizare date”. Ati vazut bine, taxa de furnizare date…

Bun…fug la ANAF unde platesc repede taxa. Vin inapoi unde mi se furnizeaza datele si mi se spune sa merg inapoi la RAR.

Ma duc inapoi la RAR cu gandul gata acum imi da Cartea de Indentitate. Frumos asa-i?

Teapa. Imi da o stampila si inca un formular si ma trimite la Monitorul Oficial. Ajung la Biroul Monitorului Oficial unde doamna de acolo lipsea. Si-a luat femeia o zi libera dar nu s-a gandit sa puna un afis ceva pe suna. Iau un nr de tel de pe usa si sun – casuta vocala evident. Bat la usa de langa unde dau peste un domn – seful doamnei absente care conduce o firma de transport -nu ma intrebari ce combinatii sunt acolo ca nu stiu sa va spun.

Il intreb de doamna lui colega si imi zice ca nu ii azi. Ok, cand vine ? cine ii tine locul? Ce varianta mai am? Pai vine luni, cred. Nimeni. Si cica alta varianta la fel de rapida nu am.

Deci pana luni, sper ca luni, am ramas cu aventura suspendata. Luni o iau de la capat.

 

Urati-mi succes!

Photo:Google images

Advertisements

One thought on “Orice numa nu la stat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s