O zi in Retezat

In weekend am decis sa fug de caldura din oras si sa ma bucur de frumusetea muntiilor din zona.

Am ales un traseu in Retezat care trebuia sa ma duca pana la Lacul Galesu, zic trebuia pentru ca nu am ajuns pana sus sa admir frumusetea lacului.

Am pornit Google Maps si am plecat la drum, din pacate acest maiestru al drumurilor nu stie ca eu nu detin un 4×4 si m-a pacalit putin cu drumul accesibil masinilor. Am parcat masina in aproprierea Cascadei Lolaia si am pornit pe jos. Maps imi arata ca mai am de parcurs 3 km pana la o rascruce de drumuri de unde trebuie sa pornesc pe jos – nice job Google dar masina de teren nu am :).

Am pornit pe jos si nu imi pare rau decat de un singur lucru, ca nu am avut un echipament corespunzator zonei. Este o zona pietroasa care necesita o incaltaminte adecvata – nu tenesi sau adidasi de oras ca nu o sa va mai simtiti picioarele dupa catva timp.

Am ajuns la Cascada Lolaia – frumoasa nu am ce zice. Zgomotul apei iti alunga orice gand iar verdeata din jur te fura din lumea reala. Am admirat-o putin dupa care am plecat mai departe si am ajuns deasupra cascadei unde am fost placut surprinsa de apa limpede si curata care alimenta cascada.

Am inceput sa urc spre lac pe un drum care urmareste raul din Valea Nucsoarei. Am facut vreo 3 ore pana la rascrucea de drumuri, adica cei 3 km. Probabil vi se pare mult dar mie nu. Am fost furata de peisaj si nu am putut rezista tentatiei de a ma opri la fiecare pas sa mai fac cate o poza, sa admir indelung frumusetea naturii neatinse de om. Se spune ca Lolaia este unul dintre cele mai frumoase obiective din Retezat dar nu cred ca pot ignora piesajele care se formeaza atunci cand apa intalneste stanca muntelui si padurea de brazi.

Din pacate nu am ajuns la Lac pentru ca mai aveam de parcus un drum de 3 ore jumate de la aceas rascruce de drumuri iar norii de ploaie s-au adunat repejor. Poate data viitoare…

Va las cateva poze ca sa nu ziceti ca va mint 🙂

 

Advertisements

3 thoughts on “O zi in Retezat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s