Deschide ochii si observa frumusetea

Deschide ochii, om drag, si observa frumusetea din jurul tau.

Lasa fuga dupa lucruri materiale si admira peisajele frumoase din jurul tau si din tara asta. Alunga grijile si nemultumirile pentru o secunda si lumea o sa ti se para mai frumoasa.

Raman de multe ori uimita de peisajele frumoase pe care tara asta ni le ofera si constat ca nu sunt suficient de atenta la lucrurile frumoase din jurul meu din cauza lucrurilor mai putin frumoase.

Suntem incruntati si mereu grabiti. Problemele zilnice ni se par cele mai grave indiferent cat de marunte ar fi. Ne stresam pentru un job de 8 ore si uitam care nu banii sunt totul.

Sunt curioasa cati dintre voi v-ati plimbat ultima data prin parc fara sa puneti mana pe telefon. Cand ati observat ultima data frunzele colorate de toamna? Dar cum se oglindesc pomii in apa?

Ma gandesc ca anii trec si in toata viteza mea o sa pierd esentialul vietii. Am fost obisnuiti de mici sa luptam ca sa ajungem cineva in viata si sa avem tot ce ne dorim dar nu ne-a spus nimeni sa privim in sus si sa admiram stelele. Nu ne-a spus nimeni sa inchidem ochii si sa ascultam ciripitul pasarelelor si nici sursurul apei.

Am evoluat si suntem mandrii de asta. Am trecut de la vanat si locuit in pestera la un job de 8 ore intre 4 pereti si locuit in case moderne de care ne bucuram prea putin.

Plecam in vacante scumpe pentru a vedea locuri frumoase in tari straine fara sa cunoastem frumusetea propriei tari. Gasim scuze pentru a nu calatori pentru ca nu ne putem lipsi de un anumit nivel de confort.

Ii ascult cu drag pe ai mei bunici cum povestesc despre tineretea lor si amintirile create de-a lungul vietii si imi dau seama ca noi avem pretentii prea mari si avem impresia ca nu ne putem distra si bucura de locuri daca pretul platit este unul prea mic.

Nu mai avem copii pana nu realizam acele conditii minime pe care noi le consideram esentiale pentru cresterea unui copil dar uitam ca acel pui are nevoie in primul rand de dragoste si foarte putin de lucruri materiale.

Opriti-va din alergat din priviti in jurul vostru! Iesiti la o plimbare in parc si admirati fiecare frunza, fiecare cop, cerul albastru si trageti aer adanc in piept.

Advertisements

One thought on “Deschide ochii si observa frumusetea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s