Lipsa de profesionalism

Cum se traduce lipsa de profesionalism in Romania? Manuta sus cine stie!

Bine, bine va spun eu, se numeste avansare si posturi pompoase pline de putere de decizie. Nu stiu cum suna pentru voi ceea ce eu am scris mai sus dar pentru mine suna groaznic.

Pentru mine lipsa de profesionalism a persoanelor care ocupa functii importante intr-o companie nu inseamna altceva decat DEZASTRU. Un dezastru care se traduce in frustari ale angajatilor si o imagine proasta a companiei in fata furnizorilor si ulterior in fata clientului final.

Sunt un om de marketing dar inainte de toate astea sunt un om cu cei 7 ani de acasa. Imi place ca atunci cand imi iau un angajament sa il respect. De sigur ca in viata de zi cu zi se poate intampla sa fi nevoit sa amani anumite lucruri/termene de livrare etc. Lucruri inevitabile si imprevizibile pot aparea si nu avem ce face decat sa gasim o solutie optima de a rezolva problemele in jurul lor.

Mereu am fost invatata sa spun adevarul si stiu ca in afaceri nu tot timpul poti face acest lucruri – nu degeaba se spune ca marketerii spun minciuni  povesti. Stiu foarte bine ca negocierile in afaceri au la baza unele strategii etc. dar un lucru tot nu pot sa il inteleg. Nu pot sa inteleg de ce trebuie sa te tavalesti singur prin noroi doar de dragul de a face acest lucru. De ce te ineci la mal? Ai obtinut tot ce ai vrut de la furnizor dar cu toate astea refuzi sa iti respecti partea ta din intelegere.

Am intalnit si coontinui sa intalnesc acest gen de oameni carora le place sa se murdareasca din cap pana in picioare si sa isi bata joc de tot ceea ce inseamna numele companiei ce o conduc. Ce este mai grav este ca angajatul este pus in situatii jenante in care trebuie sa ii explice partenerului de afaceri ca ii pare rau pentru situatia creata si ii cere acestuia sa inteleaga ca la conducerea firmei este o persoana dificila si incheie discutia cu mii de scuze si pareri de rau.

Imaginati-va ce inseamna o astfel de situatie pentru un om de marketing, achizitii sau vanzari care intra in contact direct cu partenerul de afaceri si incearca sa isi creeze o retea de contacte pentru a creste compania pentru care lucreaza si a face lucrurile sa mearga cat mai bine.

Ma intristeaza imaginea managerului lingusitor si total lipsit de profesionalism in fruntea unei companii/departament. As vrea sa vad mai multi lideri si oameni pregatiti pusi in functii strategice si investitori care inteleg cat de important este pentru imaginea unei companii o persoana capabila si profesionalista in fruntea unei companii. As vrea sa inteleaga romanul afacerist ca degeaba ai o armata de oameni in departamentul de marketing si inca o armata de oameni capabili in pozitii cheie daca in fruntea companiei ai un om cu valoare zero.

Photo

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s