Pasiunea pentru un brand

Eu sunt un specimen aparte si nu reusesc sa ma identific cu trasaturile comune ale speciei mele, asta este clar stabilit si nu se mai rejudeca.

Desi lucrez in marketing nu pot sa spun ca am un brand preferat fara de care sa nu pot supravietui dar in schimb imi place sa urmaresc comportamentul oamenilor din jurul meu si sa analizez parerea lor fata de branduri.

Pasiunea pentru un brand sau loialitatea pentru el sunt sentimente puternice pe care un individ le dezvolta si daca nu are un puternic sentiment de self-control se poate ajunge la un comportament extremist.

Observatiile mele din ultima vreme sunt legate de un brand de bijuterii care a creat o adevarata zarva in randul doamnelor si domnisoarelor. Bijuteriile sunt frumoase dar nu spectaculoase daca este sa ma intrebi pe mine si nu cred ca isi justifica pretul pe care il au. Mi se pare interesant cum un brand a reusit sa isi ia un avant atat de mare intr-un timp foarte scurt desi el exista pe piata de multa vreme.

Strategia de marketing pe care a adoptat-o functioneaza atat de bine pentru ei incat incepe sa se impuna un standard in societate si nu se mai poate sa cumperi cadou persoanei dragi din viata ta care sa nu fie o bijuterie de aici. Nu conteaza prea mult ocazia si nici faptul ca trebuie sa strangi bani o vreme ca sa iti poti permite o bratara, un lant sau chiar un charm. Bijuteriile astea au devenit un fel de emblema si in curand vor fi la fel de importante ca inelul cu diamant.

Zilele trecute am auzit ca exista un astfel de brand care produce bijuterii pentru barbati si ca sunt pasionati de fashion care nu concep sa nu aiba macar o bratara, un inel sau un medalion de acolo.

Nu stiu daca in spatele brandului este un singur om sau o armata dar eu va spun doar atat – “Nu stiu ce faceti, dar faceti o treaba al naibii de buna iar implementarea ei a dat rezultate imediate si de durata. Felicitari!”

Voi ce branduri preferate aveti? Care este brandul care va taie respiratia si va goleste portofelul?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s