O excursie cu suflet

Astazi o sa va vorbesc despre o excursie care imi va ramane in suflet cel putin o perioada de timp de acum incolo. Este vorba despre excursia de o saptamana in Torino, Italia.

Inainte de toate trebuie sa va spun un mic secret calatoria pana in Torino a fost scurta si deloc costisitoare datorita biletelor de avion luate din timp de aici.

Torino este un oras mare si vizitat pe toata perioada anului. Nu ai cum sa te plictisesti de orasul de pe Po pentru ca in fiecare zi vei gasi ceva nou de explorat.

Mie mi-a ramas in suflet pentru ca am ramas profund impresionata de cat de frumos au reusit sa pastreze acest loc viu si plin de istorie. Pentru mine Torino este un oras in care vechiul se imbina armonios cu nou si in care istoria se resimte in fiecare coltisor de strada.

Saptamana petrecuta in Torino m-a facut sa ma reconectez cu mine si cu lumea. M-a indepartat de rutina zilnica si mi-a dat ocazia de a porni intr-o aventura noua. Aventura de a incerca, de a descoperi si de a admira.

Iubesc orasele si arhitectura lor. Imi place sa ma plimb pe stradute inguste si sa admir cladirile dar cel mai mult imi place sa descoper o societate mandra de trecutul sau care iti poate povesti ore in sir despre frumoasa poveste a orasului in care traiesc.

Torino este un oras plin de istorie si de povesti cu regi si regine, rabzoaie castigate si monumente trofeu. Este genul acela de oras care te face sa iti imaginezi pe unde au trecut principesele acum cateva sute de ani si cum era societatea pe atunci. Te face sa iti doresti sa descoperi trecutul si sa vizitezi cat mai multe muzee. Am profitat de fiecare ocazie pe care am avut-o si am vizitat fiecare locas deschis publicului. Am intrat in biserici de toate felurile si le-am admirat frumusetea arhitecturala si interiorul impunator, am ajuns in gradina publica din centrul orasului care se afla in interiorul unei cladiri ce face legatura intre doua strazi.

Am plecat cu un singur regret, ca nu voi mai avea ocazia sa ma plimb pe malul fluviului Po si sa hranesc ratustele si nici veveritele prietenoase din parc.

Mi-a placut atmosfera orasului si nu am simtit nici o secunda ca ma aflu intr-un oras mare si aglomerat. Mi-a furat un coltisor de suflet si ma voi reintoarce acolo cat de curand chiar daca sederea nu va mai fi la fel de lunga.

Pana voi ajunge din nou in orasul meu de suflet va las cu un apus care face cat o mie de cuvinte de pe malul fluviului Po.

DSC_0091ew

Voi ce amintiri pretioase aveti din calatoriile voastre? Cele mai fantastice povesti pot fi premiate cu un city break in valoare de 500 de Euro sau cu unul din cele 5 vouchere de calatorie in valoare de 50 de Euro oferite de momondo.ro

*Disclaimer! Acest articol participa la concursul Super Blog 2018

2 thoughts on “O excursie cu suflet

Leave a comment